Alle informatie over het mobiele pinapparaat van iZettle

iZettle - Mobiel pinapparaat

De iZettle Reader is één van de bekendste en daarmee ook populairste mobiele pinapparaten die op dit moment in Nederland beschikbaar zijn. Het mobiele kassasysteem bestaat uit twee delen, namelijk de iZettle app en de iZettle Reader 2. Samen creëren ze een eenvoudige manier voor zowel zelfstandige ondernemers als voor midden- en kleine bedrijven om kaartbetalingen te accepteren. 

  • Geen maandelijkse kosten
  • Geen vereiste omzet
  • Vast transactietarief
  • Uitgebreide, intuïtieve app
  • Snelle transactietijd
  • Klantenservice is alleen bereikbaar op werkdagen en binnen kantooruren
iZettle mobiel pinapparaat

Voor wie is het mobiele pinapparaat van iZettle geschikt?

Omdat iZettle geen minimale eisen voor wat betreft de omzet hanteert én daarnaast ook geen abonnementskosten verrekend, is dit kassasysteem uitermate geschikt voor zowel kleine en middelgrote zelfstandige ondernemers als ook ondernemers met een seizoensgebonden bedrijf.

Het iZettle kassasysteem is volledig draadloos waardoor het bovendien perfect afgestemd is voor horecaondernemingen of andere bedrijven waarbij het afrekenen niet op een vaste plek gebeurt. Zo kan de kaartlezer samen met de smartphone of tablet (waarop de app is geïnstalleerd) worden meegenomen naar de tafel van de klant om vervolgens ter plekke af te rekenen. Ook voor ondernemers die met regelmaat op markten, festivals of beurzen staan of bedrijven die bij cliënten thuis komen kan iZettle vanwege zijn grote flexibiliteit en inzetbaarheid een uitstekende uitkomst bieden.

Hoe werkt iZettle?

De iZettle Reader 2 is een mobiel pinapparaat dat door middel van een Bluetoothverbinding dient te worden verbonden met de iZettle app op een smartphone of tablet. Eenmaal geïnstalleerd en met elkaar verbonden vormen deze twee samen één compleet mobiel kassasysteem. 

Alvorens er betaalt kan worden met behulp van dit apparaat dient het verkoopbedrag te worden ingegeven in de app. Kiest de klant vervolgens voor een kaartbetaling, dan gebruikt de klant simpelweg de iZettle Reader 2 om de betaling te bevestigen, net zoals bij een regulier pinapparaat.

iZettle accepteert hierbij een zeer groot aantal betaalkaarten, namelijk: VISA, VISA Electron, Mastercard, Maestro, VPay, JCB, UnionPay, Diners Club, Discover en American Express. Daarnaast accepteert het apparaat ook contactloze betalingen en kan er betaald worden door middel van Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay (al is deze laatste methode nog niet in Nederland mogelijk).

Wanneer een klant heeft betaald is het geld, in de meeste gevallen, binnen twee werkdagen beschikbaar op je rekening. In de iZettle app kun je er voor kiezen om je dagelijks uit te laten betalen, maar ook wekelijks of zelfs maandelijks is geen enkel probleem.

iZettle kosten

De tarieven die iZettle hanteert zijn in feite zeer eenvoudig te berekenen en zijn bovendien erg overzichtelijk. Voor de iZettle Reader 2 zelf betaal je €79,- + btw (al zijn er ook regelmatig aanbiedingen te vinden). Daarnaast betaal je een vast percentage van 1,95% over iedere betaling die met het apparaat wordt gedaan en dus door iZettle verwerkt wordt. Er is geen contractuele verplichting, noch worden er maandelijkse tarieven, minimale omzetverplichtingen of andere bijkomende bedragen verrekend. Bovendien dekt iZettle per maand €250,- aan overboekingen en zijn terugbetalingen altijd gratis. Het enige dat niet mogelijk is, is om slechts een gedeelte van een transactie terug te betalen. Het is dus het volledige bedrag of niks.

iZettle specificaties

Om kaartbetalingen door middel van iZettle te accepteren heb je uiteraard een iZettle Reader 2 nodig. Om dit mobiele pinapparaat te kunnen gebruiken dient deze door middel van Bluetooth gekoppeld te worden met de bijbehorende iZettle app op een smartphone of tablet. Let er hierbij wel op dat deze smartphone of tablet toegang heeft tot een wifinetwerk of over 3G/4G internet beschikt zodat de app verbinding kan maken met de iZettle servers.

Het mobiele pinapparaat zelf ziet er dankzij zijn strakke, witte design modern uit. De grote zwarte toetsen zorgen in combinatie met het helder afleesbare scherm voor een hoog gebruiksgemak en maakt het zelfs mogelijk om in een minder goed verlichte omgeving betalingen uit te voeren.

In tegenstelling tot sommige andere mobiele pinapparaten beschikt iZettle over twee extra voordelen. Zo is De iZettle Reader 2 voorzien van een fooi-functie waarmee het pinbedrag, met een maximum van 50% van het originele pinbedrag, eenvoudig kan worden verhoogd indien de klant een fooi wil geven. 

Een ander groot pluspunt is bovendien het feit dat de iZettle niet alleen contactloze en chip betalingen accepteert, maar tevens ook de mogelijkheid biedt om contante betalingen in te voeren en zodoende in de administratie te verwerken. 

De iZettle App

Zoals reeds eerder aangegeven werkt de iZettle Reader 2 alleen in samenwerking met de bijbehorende iZettle app (gratis te verkrijgen in de App Store of Google Play). Binnen de iZettle app staat het productoverzicht centraal. Dit betekent dat je eenvoudig producten uit je assortiment binnen de app kunt voorprogrammeren met naam, omschrijving, prijs en eventueel een afbeelding. Zo kun je tijdens het afrekenproces snel en eenvoudig de producten selecteren waarvoor de klant dient te betalen.

Maar dat is nog lang niet alles, want naast het toevoegen van je volledige assortiment kan er nog veel meer binnen de iZettle app. Zo worden alle e-mailadressen van klanten opgeslagen waardoor je direct over een overzichtelijk klantenbestand beschikt (alleen in te zien door de accountbeheerder dus niet voor het gehele personeel), houdt de app een duidelijk overzicht bij van alle gedane transacties en worden deze op de iZettle website zelfs omgezet naar gedetailleerde rapportages in de vorm van downloadbare Excell-bestanden en kan de iZettle Reader 2 bovendien uitstekend worden gecombineerd met boekhoudprogramma’s zoals Visma en e-Boekhouden. Twee programma’s waarmee boekhouden nóg eenvoudiger en overzichtelijker wordt.

Conclusie

Het moge wel duidelijk zijn dat iZettle een zeer mooi en bovenal uitgebreid kassasysteem biedt voor zowel zelfstandigen als kleine ondernemers. Samen met de iZettle app, zorgt de iZettle Reader 2 kaartlezer ervoor dat zowel kaart- als contactloze betalingen op een eenvoudige manier kunnen worden geaccepteerd, zonder bijkomende kosten of addertjes onder het gras. Niet gek dus dat iZettle vanwege zijn uitgebreide mogelijkheden en de gunstige tarieven één van de populairste en meest gebruikte systemen is voor wat betreft mobiele pinautomaten.

Een makkelijkere manier om betalingen te accepteren

Maak gebruik van de aanbieding en ontvang de nieuwe iZettle Reader 2 voor €15
+ BTW (reguliere prijs €79 + BTW).